Van Halteren Technologies kiest voor ervaren lassers van Veritec Techniek

Dagelijks rijdt Henri Sassen van Oldenzaal naar Bunschoten voor zijn werk als Productiemanager van de afdelingen verspaning en constructie bij Van Halteren Technologies. In 2013 startte hij hier via Veritec Techniek als Welding Engineer. Inmiddels maakt hij zélf gebruik van de diensten van Veritec voor de inhuur van ervaren lassers uit het buitenland. In dit interview vertelt hij over de samenwerking én de kwaliteit van de vakmensen.

“De geleverde lassers zijn zeer ervaren en goed opgeleide vakmensen. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren!”

Henri Sassen

Productiemanager bij Van Halteren Technologies

Gebrek aan technici in Nederland

Bij Van Halteren Technologies staat technische innovatie centraal. Zowel voor de civiele, als de defensiemarkt. Om de standaard hoog te houden, wordt er gewerkt met een hightech machinepark, diverse robotsystemen en natuurlijk de beste technische vakmensen. “Helaas is de markt in Nederland dun bezaaid als we het hebben over goede vakmensen”, vertelt Henri. “En omdat wij hoge eisen stellen aan het te leveren laswerk, hebben wij bij Veritec Techniek de vraag uitgezet voor twee zeer ervaren lassers. Veritec heeft een uitstekend netwerk, met daarin verschillende agentschappen, dus ik had hier alle vertrouwen in.”

De kwaliteit van arbeidsmigranten

Veritec Techniek werkt bijna uitsluitend met vakmensen uit het buitenland. Vond u het spannend om met arbeidsmigranten te gaan samenwerken of had u twijfels? “Ik vond het in eerste instantie inderdaad best spannend. Met name vanwege de taalbarrière”, vervolgt Henri. “Daarom was het heel fijn dat een medewerker van Veritec samen met hun agent uit Roemenië bij ons langskwam. We hebben vooraf goed doorgesproken naar wat voor mensen we op zoek zijn en wat ze moeten kunnen. Met deze informatie zijn ze vervolgens aan de slag gegaan.” En met succes! “Al na de eerste twee dagen was duidelijk wat voor vlees we in de kuip hadden. De lassers waren uit het juiste hout gesneden en sloten perfect aan bij het eisenpakket. Ze voldoen ruimschoots aan onze verwachtingen.”

Focus op mensen in plaats van uren

Waarin onderscheidt Veritec Techniek zich volgens u van andere uitzendbureaus? “Ze zijn open en eerlijk over de te leveren arbeidsmigranten en hun kwaliteiten. Omdat ze zelf honderd procent overtuigd zijn van hun vakmensen, stralen ze dat ook veel meer uit dan andere bureaus. Daar gaat het vaak meer om het wegzetten van uren en bij Veritec echt om het wegzetten van de juiste mensen.” Dat merkt Henri ook in de praktijk: “De geleverde laskwaliteit is heel hoog, maar ook de werkhouding van de lassers is goed, hun uitrusting en communicatie in het Engels.”

Zou u Veritec Techniek ook aan anderen aanraden? “Zeker! De mensen van Veritec komen hun afspraken na, zijn goed bereikbaar en staan direct voor je klaar. Bovendien zijn de lassers zeer ervaren en goed opgeleid. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren”, besluit Henri.

Ook op zoek naar gekwalificeerde technici voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Andere Klantcases

Bekijk case

Veritec Techniek levert structureel technici voor de productieafdeling van Hapam